onsdag 16 november 2011

Referat ifrån styrelsemöte 12 nov

Styrelsemöte på Hagens stuteri utanför Norrköping – en miljö med fantastisk connemarastam. Varmt tack till Gisela för ”husrum”, för visning av fina ponnyer och för presenten  till SCS – rosetter och pokaler att dela ut i framtiden. Mer om Gisela kan ni förresten läsa i nästa Connemaranytts uppfödarstafett.

Organisationen i sektioner (avels-, tävlingssektion) verkar lovande, och vi har också bestämt att tillsätta en stambokssektion som ska sätta samman en digital stambok. Vi ska be Madeleine Beckman hålla samman arbetet, och Colleen Jakobsson har anmält intresse för att vara med.

Vad gäller avelssektionen (kontaktperson Johanna Sällberg) så är det redan mycket på gång. Först i tur står nytt system för stambokföring av ston, då Irländarna inte längre godkänner att vi har endast en domare för detta (vi har haft dispens tidigare). Näst på tur – licensieringssystemet, registerhantering, nya språngrullan m m.

Ann-Sophie ”Nickan” Karlsson startar tävlingssektionen för att jobba med våra utställnings- och tävlingsarrrangemang –  och har snart konstituerande möte. Det skulle vara jätteroligt med en person till – gärna ifrån Väst, flaggar Cecilia Heikne, som är ansvarig i styrelsen.

Avelsvärderingen för hingstar genomförs 2012 i Vetlanda, vilket leder till bra besparingar för de tre föreningarna SCS, SNF och ASRP. Tack till de andra föreningarna som gjort mycket av sonderingen. Karolina Gahne har nu ryckt in och tar fram ett färdigt förslag till SCS budget och proposition. Toppen.

Vi saknar fortfarande en student för BLUP-indexet, trots att SLU har jobbat för att få fram en bra person. I värsta fall leder det till att vi får vänta till nästa termin. Lite synd, men bättre att det blir av bra kvalitet än att det görs snabbt.

Arbete med nästa års RIKS med connemaramästerskap har påbörjats, och vi planerar att i samband med det arbeta med kompetensutveckling av domare och domaraspiranter. Det blir ett trevligt sätt att samarbeta med irländarna när de ändå är ”på plats”. De har också börjat pratas om en irlandsresa till Clifden show, initierad av Anders Gustafson.

Ekonomin är fortfarande i balans enligt Inger Jonssons resultatrapport per 30 okt, men det är svårt att veta slutresultatet innan alla fölregistreringar kommit in, och vi behöver troligen också göra nedskrivning av lagret etc.

Anna Oxenstierna visade oss en ny hemsida som är snygg och tidsenlig. Vi beslutade att jobba vidare med frågan genom att göra en kravspec på vilka funktioner den behöver ha eftersom det avgör hur mycket det ska kosta. Tyvärr blir det inte så billigt som den gamla, men den har nog helt enkelt för dålig nu och hopplös att underhålla. Kom ihåg att skicka ett mail med beröm till Lina Åkerberg som sliter med detta otacksamma jobb, ni som läser detta!!!!

Den nya organisationen för registraturen är nästan på plats. Liselotte Erixon är igång som ny registrator, Madeleine Beckman sköter stambokföringen och Lena Börjesson är vice stambokföringsansvarig. Vi skulle gärna se en vice registrator på sikt också. Liselotte har börjat rapportera ärenden, så nu kan du se på webben om dina papper till Registrator kommit in och är kompletta. Vi tog beslut om att göra motsvarande för stambokföringen. De första ärendena tog Liselotte under två arbetsveckor. Skönt att det verkar flyta så bra redan från början!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar