måndag 16 maj 2011

SHs årsstämma

Ett soligt och vackert Taffsnäs mötte SH-stämmans ledamöter i lördags. I sluttningen precis före gården betade ett 20-tal fjordingar – som på håll såg exakt likadana ut i sina klassiska färger som målade porslinsfigurer med en vacker bakgrund. Dagen inleddes sedan med rid- och köruppvisningar med deltagare ifrån gården och utifrån. Roligt att se någon som lyckats så väl med att skapa en mötespunkt för rasen!

Stämman blev positiv och livlig med många omröstningar. Heder åt ordföranden, Stefan Johansson ifrån HNS, som fick alla turordningar och principer att fungera på ett positivt sätt. Vi i styrelsen var representerade för alla ”våra” mandat, 3 stycken, genom Agneta, Johanna och mig.

Förslag till styrelse var 4 av 7 styrelseplatser samt en suppleant av två till AK kallblod (nordsvensk, ardenner, russ och shetlandsföreningarna), långbenta ponnyer med 1 styrelseplats, linje 2-föreningarna med en suppleant samt övriga (arab, asvh med varsin styrelseplats). Det är i och för sig personval, inte representation för ras, men kompetensen och intresset varierar självklart med ras, och vår bild är att styrelsen behöver ha en bred förankring alla medlemsgrupper och en bra balans.

SCS föreslog därför Johanna samt Birgitta Kabinger ifrån en linje 2-förening som komplement, såsom vi informerat valberedningen om i förväg. Stämman röstade för valberedningens förslag, men hela förfarandet blev intressant och bra. En linje 2-representant föreslog också spontant att jag skulle delta i valberedningen nästa år och det godkändes av stämman.

SCS hade också, som ni vet, motionerat bl a om en bred översyn av SH samt bättre information på SHs hemsida. Styrelsen i SH hade i förväg yttrat sig över våra motioner. Stämman tillstyrkte styrelsens yttrande. Jag citerar de båda yttrandena, nyfiken på hur du tänker när du läser detta.

Motion ang information på hemsida. Yttrande:”Styrelsen yrkar avslag på motionen men arbetar i motionens riktning och föreslås få i uppdrag att öka och utveckla informationen men avväga vad som ska publiceras på SH:s hemsida.”

Motion ang översyn av SHs stadgar, ändamål och verksamhet. Yttrande: ”Styrelsen yrkar avslag på motionen med ser positivt på densamma och föreslås få i uppdrag att tillsätta arbetsgrupper i specifika frågor under det kommande året.”

Ha det gott – mitt första föl har också tittat fram nu över – över tre veckor försenat. Ett underbart stoföl att njuta av i vårsolen!

1 kommentar:

  1. Jodå, för en som inte var där så lät det som ett försiktigt godkännande av motionerna, men ändå inte...?

    SvaraRadera