torsdag 23 juni 2011

RIKS 2011 -en tillställning i sol, dur och regn!

RIKS-utställningen blev väldigt trevlig – allt beröm kan ni tillställa Hans Tingvall, familjen Ljungstorp och Cecilia Heikne som hållit i trådarna, till Tina Nerlund och Ulla Gunnars som jobbat med priser och sponsorer och andra som bidragit. 

BIS gick till en svensk-ättad irländare, Castle Verdi e Janus, ägd av Lotta Sjöberg. Lovande resultat inför starten på avelskarriären. Jag tror på konceptet att kombinera utställningsklasserna med rid- och tävlingsklasser – då kan många delta på olika sätt och nivåer. Meetingpriset belönade Stockmossens Tindra, som på ett utmärkt sätt visade hur prestation och exteriör ska gå hand i hand.

Vi skulle gärna kunna kompletteras med fler show-nummer – ytterligare ett sätt att visa hur användbar och allsidig en connemara är – och en rolig anledning för alla uppfödare att även packa med en sadel till nästa år.
En lätt överraskad Gisela Helin fick emotta SCS förtjänsttecken. Få andra var överraskade, då Gisela under många år och alla tänkbara sätt varit en av de starkast bidragande krafterna i den svenska connemarans utveckling. Grattis och stort tack säger vi å SCS vägnar!

Våra irländska gäster, vice ordf i ICPBS Padriac Heanue och gästdomare Ciaran Curran bidrog på många och positiva, sätt under helgen. De såg kvaliteten som hög på våra ponnyer med rastypiska och välbenade hästar, och vi fick tips och råd bl a om hur vi skulle kunna utveckla bedömningarna av våra ston. Spännande!

1 kommentar:

  1. Vad roligt det lät med Connemaramästerskap i fälttävlan! Hoppas att det är många som nappar på den idéen

    SvaraRadera