måndag 12 september 2011

Styrelsemöte 4 sept

Vi har haft styrelsemöte – med en kilometerlång agenda som både skulle summera det som hänt och vad som krävs för att genoamföra höstens planer.  Platsen var sensommarvackra Brandstorp utanför Jönköping där vi också fick se familjen Cedermarks ”Curre” (Nice’n’ Curly) – flerfaldig EM-ponny i fälttävlan.

Vad gäller avelsmål så hoppas vi få tag i en bra student som ska ta fram ett förslag till BLUP-index för connemara under hösten, och det ser vi verkligen fram emot. Med BLUP får vi möjlighet att värdera även yngre hingstar och ston genom att också föräldrars m fl prestationer vägs in. Jenny Hagenblad har åtagit sig att vara handledare vilket känns tryggt. Jenny har också börjat ta fram material om inavel i den svenska stammen vilket bl  a kan vara intressant som en komponent om vi vill utveckla genomarbetade avelsstrategier för rasen. Är rasen stor och ”spretig” kan man behöva vara selektiv och vice versa. Vi skulle vilja samla en del material och diskutera i lokalföreningarna framåt våren som en kompetensutvecklingsaktivitet.

Johanna Sällberg fick också i uppdrag att sätta samman en avelssektion som kan bereda avelsfrågor till styrelsen. Cecilia Heikne och Ann-Sophie Carlsson, alias Nickan, ska börja samla intresserade till en arrangemangs- och tävlingssektion.

Ekonomin är i balans enligt rapporten som Inger tog ut efter RIKS, men vi skulle behöva jobba på intäktssidan framöver för att skapa ett större utrymme. Vi bedömer att det är för mycket arbete  med material och bestämde oss därför för att minska lagret och fokusera på rosetter och plaketter. Några ”rosettbeslut” kan ni också läsa om i protokollet. Registrator närmar sig sin tillsättning och jag åtog mig att upprätta ett avtal med vår förstahandskandidat.
På marknadssidan har Anna Oxenstierna har tagit fram en idé till ny hemsida, och vi behöver jobba vidare med marknadsmål och strategier. Vi behöver också ta tag i medlems- och sponsorbiten på ett mer strukturerat sätt. Agneta Wikblom har gjort en anökan om till LEADER för att kunna finansiera vissa utvecklingsaktiviteter. Vi ska också förnya våra stadgar, men arbetet har inte riktigt kommit igång ännu –siktar på att fatta det första beslutet (det krävs två) om nya stadgar på årsmötet 2012.

Vår representant, Madeleine Beckman, skrev en rapport ifrån ICCPS-möte där bl a de Danska och Franska dotterföreningarna var i hetluften för avvikelser ifrån moderföreningens regler. Vi sköter oss bra, enligt Madeleine, men ett potentiellt problem är att vi inte längre får dispens ifrån regeln att ha två connemaradomare vid våra ”inspections”. Skönt att vi fick till en avelskommitté som kan fördjupa sig i sådana frågor.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar