tisdag 10 maj 2011

SCS vill bidra till SHs utveckling genom att föreslå kandidater till styrelsen

Connemarasällskapet har, som ni vet, ambitionen att bidra till utvecklingen av SH. Vi har därför den senaste tiden arbetat med frågan hur vi ska skapa en så bred förankring i styrelsen som möjligt för att stärka SHs sammanhållning. Vi kommer därför att föreslå två nya styrelsekandidater som vi tror kommer att bidra mycket positivt kunskaps- och beslutsmässigt.  

Vi presenterar kandidaterna kortfattat nedan, och har också skickat denna information till de medlemsföreningar som berörs med förhoppning att få stöd för förslagen i stämman. Om detta initiativ får starkt stöd skulle vi till nästa år också kunna arbeta med att ytterligare förstärka styrelsen t ex med viktiga kompetenser och i form av medlemmar ifrån olika typer av föreningar.

Årets förslag till kandidater:

Birgitta Kabinger sitter i styrelsen i Svenska American CurlyHorse-föreningen samt i svenska Haflingerföreningen. Birgitta vill jobba med att förbättra förhållandena för de mindre raserna och är som representant för två små föreningar väl insatt i deras nuvarande situation. Birgitta har suttit med i haflingerföreningen sedan mitten av 90-talet och varit sekreterare i Curly-föreningen sedan 2009. Hon har en lång hästbakgrund och startade med haflingeruppfödning 1994. Hon har också under många år tävlat körning med sina haflinger upp till svår klass internationellt. Birgitta har arbetat med kundfokus och i professionella organisationer under sitt yrkesliv, bl a som placeringsrådgivare på Handelsbanken, SHB, i många år, och sedan 2004 på Sveland.

Johanna Sällberg är styrelsemedlem i Svenska Connemarasällskapet och har varit mycket engagerad i processen kring de förändringar som krävts i och med de nya kraven från Jordbruksverket samt i den utveckling som SCS nu genomgår, och har också engagerat sig starkt för SHs utveckling till en professionell service- och avelsorganisation. Johanna arbetar med uppfödning, utbildning, tävling och visning av ponny och häst – främst connemara, ridponny och welshponny och har därmed ett brett kontaktnät och lång erfarenhet ifrån avels- och ridsportsfären.

Vi har varit i kontakt med valberedningens ordförande och stämmans ordförande för att understryka att detta är ett bidrag till SH i positiv anda, och ser fram emot en bra diskussion på stämman.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar