onsdag 13 april 2011

Connemaranytt och hingstnyheter

Nu har vi sett flera säkra vårtecken däribland avelsvärderingen för hingstar på  med många fantastiska individer! Nytt för i år är att våra reglementen nu anpassats till de irländska och att det nu uttryckligen står att de hingstar som tilldelas avelsklass "EJ" också kan stambokföras och användas i avel - då registrerade som RCB (till skillnad ifrån RC som de högst bedömda hingstarna får). Regeln har gällt för oss sedan irländarna ändrade sina reglementen eftersom vi följer moderstamboken, och vi har därför tillämpat dem även tidigare, men nu står det alltså uttryckligen i våra reglementen.

För övrigt jobbas det på många händer med årets första nummer av Connemaranytt med hingstbilagan. Där kan ni läsa mer om vad som hände på Grevagården, och övriga aktiviteter.

Årsstämman i SH börjar också närma sig och om du känner på dig att du skulle vilja arbeta med dessa frågor eller har funderingar på detta tema så kan du gärna höra av dig till mig.

Propositionen till RIKS är klar och kommer gå tillsammans med Connemaramästerskapen. Nytt för i år är ett pris för bästa "multiponny". Läs mer om det i propositionen.

Mina ston har så sakta börjat fylla sina juver inför fölningen. Under förra året etablerade sig en vargflock precis i våra trakter. Jag bävar - och längtar! Kan ni inte blogga lite om era nyfödingar?

1 kommentar: