onsdag 7 mars 2012

Årsmötet närmar sig

Så lider verksamhetsåret mot sitt slut. I styrelsen har vi haft två kortare skype-möten. På tapeten bl a  connemarahingsten Idefix du Villon, vår nya hemsida som börjar ta form samt årsmötet som närmar sig.

En jätterolig nyhet är att vi har beviljat dispens för separat visning för avelsvärderingsnämnden av connemarahingsten Idefix du Villon. Idefix du Villon är en av våra bästa tävlingsponnyer i svårklasshoppning som just nu rids  av Camille Kolgjini. Idefix de Villon fick bl a hederspris på Ponny-EM i Bishop Burton, England, 2010 som bästa ponnyhingst i hoppningen. Vi håller tummarna för att allt ska gå i lås!

Vi har fått en ny webbmaster! Varmt välkommen Johanna Dahlberg!! För er som inte känner Johanna så är hon trots sin ungdom en långvägare inom connemara bl a att koppla samman med fina Brolötens Grafit och andra hingstar. Johanna jobbar också med hemsidor år andra företag och kan det utvecklingsverktyg som den nya hemsidan skrivs i. Jättereoligt!

Den nya hemsidan är äntligen under utveckling. Vi har inte valt den allra billigaste varianten eftersom vi vill att innehållet ska presenteras på samma sätt på de olika sidorna för att se prydligt ut, och det kräver vettiga formatmallar. Då kan också olika personer gå in och självständigt skriva inom sina respektive områden vilket minskar trycket på webbmastern. Om det går som planerat så blir det en rejäl ansiktslyftning för connemarasällskapet, och en förbättring av informationsflödet.

I styrelsen har vi också pratat om att förbättra vår synlighet genom några marknadsaktiviteter under året. Efterlyses några eldsjälar som kan tänka sig att jobba med detta – hålla koll på utvecklingen, blogga och skriva. Hör av dig om det låter lockande!

Årsmötet går av stapeln 17 mars i Linköping. Förutom ordinarie årsmötespunkter kommer vi att ta upp det förslag till nya stadgar som skickades ut till er som är medlemmar med kallelsen. Vi delar också ut utmärkelser till framgångsrika uppfödare av connemaror som lyckats i show-ringen och på tävlingsbanorna, och vi har glädjande nog både SM-placeringar och ungponnysegrare att uppmärksamma i år! Efter lunchen kommer Jenny Hagenblad att berätta om BLUP, styrelsen har en liten informations-/frågestund om det fortsatta arbetet med vår avelsorganisation och Madeleine Beckman berättar om den omdiskuterade hovsjukdomen HWSS.

Hoppas att du har möjlighet att komma och delta i årsmötet. Ser fram emot att träffa er alla!

PS Vår redaktör Viveka hälsar att det fortfarande finns plats för fler artiklar i det första numret av Connemaranytt, så passa på och skriv om ni har något att berätta!




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar