tisdag 8 november 2011

Härlig connemarakurs med Nicola Musgrave

Helgens kurs med irländska elitdomaren och uppfödaren, Nicola Musgrave, blev väldigt lyckad – 27 deltagare i öst och 16 i väst som utöver ett stort paket kompetens också får med sig en grundplåt att bygga vidare på för dem som önskar arbeta vidare med att bedöma connemaror.

Filosofi blandades med illustrativa bilder och handfasta råd – alla baserade på vår rasbeskrivning och översättningen av denna till kroppsformer. Många gånger kommer vi också till kopplingen mellan hästens rörelse och exteriören – ovanligt väl beskrivna sammanhang mellan rastyp och användbarheten i sportsammanhang som vi i vårt land är så beroende av.  

Vi pratade om harmoni, balans och sammansättning, (”packaging”), såväl som enskilda former och färger på de olika delar av kroppen som tillsammans blir paketet, eller ”the box of chocolates”, som Nicola uttryckte det – i betydelsen att det finns så mycket gott att hitta i varje ponny.

Jag hoppas någon kan skriva ett större referat i Connemaranytt för denna helg finns det mycket att skriva om. Stort tack till Nicola och till alla er som hjälpte till att arrangera och bidrog med lokaler, mat, bullar - och ponnyer – eller ”connies”, som Nicola skulle ha uttryckt det.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar