tisdag 1 mars 2011

Referat från SCS:s styrelsemöte den 19 februari 2011 i Stockholm

Första mötet för året med nya styrelsen har nu avverkats. Det blev ett heldagsmöte 19 februari för att både lära känna varandra och slå våra kloka huvuden ihop för att fortsätta det framgångsrika arbetet med den svenska connemaraveln och att arbeta för SCS medlemmar. Sandra fick i uppgift att skissa på detta referat.

Hela den nya styrelsen utom Hans var på plats, och vi hade en diger agenda. Vi inledde med en liten uppföljning av föreningsstämman. Beslut fattades om att se över registraturen, med tanke på att vi behöver bra kontroll som egen avelsorganisation. Agneta får i uppdrag att göra översynen och föreslå förbättringar och jag har lovat att hjälpa henne. Vi behöver på motsvarande sätt se över diarieföringen och arkiveringen av alla handlingar, och det får Cecilia ta tag i.

Anna hade tagit fram en ny arbetsordning för styrelsearbete som vi gick igenom och godkände. För nästa år skulle det vara bra om vi kunde göra ett helt ”start-kit” för styrelsen, för nu verkar det inte finns något som talar om vad vi borde besluta om och ta tag i. Tur att vi har några erfarna i styrelsen som kan guida…och hoppas vi inte glömmer något viktigt.

Christina utsågs som ny hingstansvarig och ska se till att hingstinformationen kommer ut till alla hingstägare inför säsongen. Vi fastställde också årets hingstlicensavgift – den blir 400 kr. Vi beslutade också att återbetala anmälningsavgifterna till avelsvärderingsanmälda hingstars ägare om vi inte blir godkända som avelsorganisation.

Inför ansökan till Jordbruksverket gick Johanna igenom uppdaterade Plan- och riktlinjer och hingst- och storeglementen. Eftersom det är viktiga styrdokument för oss inom SCS är det jättebra om alla medlemmar läser dem också – du hittar dem utlagda på hemsidan. Vi diskuterade också hur vi skulle gå tillväga med SH. Avtalen ifrån FRASA-projektet innehöll en hel del frågetecken för oss, och vi har därför skickat en förfrågan till SHs styrelse att få ett ett-årigt avtal istället för tre år. Vi bestämde att avvakta svar ytterligare en vecka innan vi skickar in ansökan, men att annars skriva på för tre år eftersom det brinner i knutarna för att få till godkännandet inför avelsvärderingen. I skrivande stund vet jag också att vi kan bli godkända av Jordbruksverket även utan SH-avtal samtidigt som SH vill förhandla, och skickar därför in ansökan omgående.

Utöver SH som samarbetsorganisation har vi ju också SPAF, som idag håller bl a i  ungponnychampionaten. Till SPAF-representanter valdes Johanna och Inger, med Jette Hansen och mig som suppleanter. Nästa möte var redan en vecka senare, och jag kan berätta om det i nästa inlägg.

Under slutet av dagen arbetade vi med värderingar, mål och planer för 2011. Vi var alla överens om dessa viktiga punkter: samarbete, öppenhet, respekt, tolerans, glädje, se framåt, utveckla, ansvarstagande, ordning och reda, kommunikation, decentralisering, bygga relationer. Många idéer bollades om hur connemaran skulle utvecklas och marknadsföras i framtiden. En diskussion som vi ska fortsätta och jobba med på bred front. Verksamhetsplanen ska vi knåda ett varv till – sedan kommer den ut på hemsidan så att ni kan komma med inspel på den. Jag skulle också vilja veta vilka av er som vill jobba med vad eftersom vi vill starta ett antal utvecklingsområden.

Vi gick också igenom stora poster i budgeten – och konstaterar bl a att Connemaranytt äter en stor del av medlemsavgifterna för tryck och porto. Vad tycker ni? Skulle vi kunna tänka oss en webb-tidning istället? Vi funderar på att göra en liten enkät för att fråga medlemmarna. Vi funderar också på att ha flera styrelsemöten på Skype för att spara resekostnader – och så behöver vi få koll på vad vi betalar till SPAF och SH – det är ju en ganska tung post i budgeten.

Nästa styrelsemöte kommer att handla mycket om RIKS och Connemaramästerskapen som Hans jobbar intensivt med. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar